Jednou z hlavních činností kterou se zabývám – jsou moderované degustace pro komorní, malé i větší skupiny. U skupin nad 30 osob je nutné společnost rozdělit, aby buď došlo k prostřídání, a nebo aby mohla probíhat souběžná degustace na dvou a více místech najednou. Popř. doporučuji volné individuální degustace v rámci pivních barů. Je nutné, aby mohl probíhat slovní „ping pong“ s účastníky, což u větších skupin nefunguje, stejně tak jako nefunguje logistika rozlévání nápojů, kdy někteří ještě pivo o kterém se mluví nemají v ruce a jiní ho již stihli vypít. Nedoporučuji též moderovanou degustaci dělat pro skupiny s účastníky společensky unavenými. Variant pivních degustací je poměrně velké množství – můžete si vybrat z nabídky níže. Standardní doba degustace je 90-120 min.
- Moderovaná degustace posloupná ( s pivy na přání klienta ). Nejčastější variantou bývá degustace řešena jako průřez pivními styly, ale může být i tématicky zaměřená na určitý typ piva ( např. pšeničná piva ) a nebo region výroby ( např. belgická piva apod. ). Standardní počet vzorků v degustaci: 9 + trojúhelníkový test na úvod.
- Moderovaná degustace párová ( popis viz výše ) – pouze vzorků je podáno deset, vždy po dvou souběžných – ve stylu „když dva dělají totéž, není to vždy totéž“…
- Moderovaná degustace zaměřená na pivní sklo a jeho použití, s různými pivními styly a výkladem, kterak tvar skla ovlivňuje i samotnou chuť piva.
- Párování piva a sýrů ( degustace zaměřená na spárování různých druhů sýrů s různými pivními styly ).
- Párování piva a jídla ( náročnější degustace na přípravu – vyžaduje spolupráci s kuchyní na místě konání akce ). Zde jsou jednotlivé pivní styly kombinovány s pokrmy, které vhodně dané pivo doplňují, popř. jsou z něho přímo i připravená.
- Extrémní piva ( moderovaná degustace extrémních, výjimečných a velmi silných piv ).
- Křížení piv. Pro některé nepochopitelná kategorie, pro jiné vítané zpestření chutí a rozmanitosti. Aneb jaké druhy piva a v jakém poměru vytváří spolu nové chuťové nuance, které spolu s učástníky můžeme společně objevovat.
- ON LINE pivní degustace!!! V rámci karanténních opatření kvůli šíření viru Covid19 není možné realizovat mnohé programy, vč.moderovaných degustací na přímo. Přesto nemusíte, či Vaši zaměstnanci zůstat na „suchu“. Nabízím tyto varianty degustací on-line:
- 1. Klasická moderovaná pivní degustace ( popř. s pivy na vyžádání dle typu, či regionu apod. )
- 2. Párování piva a jídla ONLINE. Že to nejde? Ale kdeže…Uvidíte, že i to je možné…
- 3. Pivní degustace s pivními testy a pivní „křížovkou“ o hodnotné pivovarské ceny
Jak to funguje? Klientům doručíme dopředu ( poštou/kurýrem/osobně ) balíčky, které budou obsahovat vzorky piva ( označené i neoznačené – dle výběru programu ), list se základními instrukcemi, v případě párování jídla a piva vybrané trvanlivé potraviny pro spárování, a v případě kvízů a křížovek navázaných na samotnou degustaci pak i hrací karty s tužkou. V některých případech budeme zasílat i speciální sklenice určené pro dané vhodné typy piva, či jako součást pivní degustace. Poté nezbývá nic jiného, než se v daný čas připojit k internetu ( pomocí služby Google Teams, či Zoom ) a na stůl si vyskládat věci z balíčku…
REFERENČNÍ FOTOGRAFIE:
Moderovaná degustace (průřez pivními styly)
pro firmu ČMSS (Praha, 2012)Moderovaná degustace pro novináře, pořádaná pro firmu Heineken ČR (Brno, 2015) Moderovaná degustace ( průřez pivními styly ) pro AC Sparta (Praha, 2013) Moderovaná degustace pro firmu HP,
vedená souběžně na 5i místech najednou!!!
(Mikulov, 2012 )Moderovaná degustace pro firmu HP,
vedená souběžně na 5i místech najednou!!!
(Mikulov, 2012 )Moderovaná degustace pro firmu HP,
vedená souběžně na 5i místech najednou!!!
(Mikulov, 2012 )Moderovaná degustace pro firmu HP,
vedená souběžně na 5i místech najednou!!!
(Mikulov, 2012 )Moderovaná degustace pro firmu HP,
vedená souběžně na 5i místech najednou!!!
(Mikulov, 2012 )Moderovaná degustace pro firmu HP,
vedená souběžně na 5i místech najednou!!!
(Mikulov, 2012 )